Het melden waard 8 januari 2020

Gastheer op internet


Wat is nu eigenlijk hosting en waar betaal ik eigenlijk voor? Vaak leggen wij het als volgt uit.

Hosting is in principe een afgeleide van het engelse woord Host (gastheer). Als je de hosting voor iemand zijn website verzorgt, dan ben je eigenlijk voor die persoon “gastheer” op het internet.

Websites worden pas zichtbaar op het internet als ze ergens zijn opgeslagen.  Bekijk het als een Word bestand wat op je computer is opgeslagen, als je erop klikt opent het bestand en verschijnt deze op je beeldscherm. Zo is het in principe ook met een website.

Echter worden websites opgeslagen op “grote” computers dat noemen we vaak een server. Op zo’n server kunnen diverse website draaien. Zo’n server heeft een bepaalde capaciteit aan ruimte, elke website neemt ruimte in beslag.

Doordat je website ruimte in beslag neemt, huur je als het ware een stukje ruimte op deze server en dat wordt hosting genoemd.

Wij hebben twee van dit soort grote servers staan, en deze ruimte verhuren wij onder. Met ander woorden; wij verzorgen dus ook de hosting van websites.

Ben je op zoek naar een “gastheer” op internet, dan kun je prima bij ons terecht. Online partner en gastheer op internet  voor al heel veel bedrijven en instellingen in Nederland.

Chat openen
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?