Het melden waard 30 oktober 2020

Google My Business


Google My Business, een geweldige tool voor je online zichtbaarheid?

Google My Business vergroot jouw zichtbaarheid op Google Zoeken in jouw omgeving en Google Maps. Resultaten die worden weergegeven door Google geven je de mogelijkheid om op te vallen tussen die vele andere zoekresultaten.

En weet je wat zo mooi is?
Google My Business is een volledig GRATIS tool van Google, waar je een bedrijfsprofiel kunt aanmaken, met vele gegevens die dan worden weergegeven, naast de zoekresultaten

Claim je account.
Het is heel simpel om een account te maken. Je gaat naar https://www.google.com/intl/nl_be/business om je aan te melden voor een eigen bedrijfsprofiel op Google en daarna wijst het zich vanzelf.

Wat kun je hierin allemaal kwijt? Hieronder geef ik een aantal mogelijkheden weer.

Openingstijden, je telefoonnummer, je adres, die middels een routekaart naar je locatie verwijst (hoe super!)

Daarnaast kun je sterren en reviews ontvangen, die ook weer door Google in de indexering zullen worden meegenomen. En Google beloont het als je reageert op een review, want dat kan namelijk ook, je beoordelaar bedanken. Goede reviews geeft mensen vertrouwen in je business.

Een slechte review kan helaas eens voorkomen, probeer daar op een leuke manier op te reageren, maar ga hier NIET in discussie!  Iedereen kijkt mee;-)

Je kunt foto’s en berichten posten op Google van producten of diensten die jij aanbiedt dit kan via je account. Zie je dat……berichten plaatsen op Google, waarbij je een directe link naar je website of een product kunt toevoegen, zodat men direct bij de juiste informatie terecht komt. Daar kan je website weer op gevonden worden 😉  

Probeer het gewoon eens uit, het werkt super eenvoudig, het is leuk om te doen en tevens goed voor de vindbaarheid van je bedrijf online.  

Chat openen
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?