Het melden waard 7 augustus 2019

Google is “Your best Friend”


Zodra je website is opgeleverd verschijnt deze op het internet. Maar ja hoe wordt je gevonden. Dagelijks worden er in Nederland wel 1000 websites opgeleverd en vullen hiermee het internet. Hoe word jij dan gevonden?

Als iemand zoekt op internet gebruikt men Google. Nou en als we dat weten, dan moeten we ervoor zorgen dat Google je website vindt. Tsja, maar hoe dan?

Google vind je website middels Crawlers, dat zijn spiders die het hele internet afzoeken naar goede content en de link leggen van een zoekopdracht naar een website.

Content is King, dat klopt.  Google zoekt voor het grootste gedeelte op woorden, zinnen en titels van pagina’s. De informatie middels teksten is erg belangrijk voor Google, maar niet alleen teksten op pagina’s maar ook waar komt welke tekst te staan en welke tekst zouden we graag meer willen laten vinden door Google? We zeggen tegen de robots van Google deze teksten graag extra indexeren. Dat gebeurt via robots.txt bestanden.

Waar gaat je website over, waar kan Google wat vinden, daarvoor maak je een sitemap van je website en biedt deze aan naar Google, zodat Google je website en de opbouw ervan snapt.

Google beloont websites o.a. op de volgende 5 punten

1 Content,
Goede content, dus goede teksten zijn erg belangrijk voor Google. Google krijgt een zoekopdracht (tekst) en zoekt daarbij de juiste website.

2 Responsive
 Je website moet responsive zijn, dus goed weergegeven worden op smartphones en tablets

3 Snelheid
Een website die snel laadt en die snel wordt weergegeven wordt erg gewaardeerd door Google

4 Veiligheid
Je website moet op een veilige HTTPS verbinding draaien. Is dat niet het geval dan geeft de browser van Google nu al aan, als ze op je website komen; NIET VEILIG. Je begrijpt wel dat Google dat niet beloont.

5 Linkbuilding
Deze staat op 5,  maar is erg belangrijk. Dat een link van jouw website ook op andere goede websites wordt weergegeven. Dit kun je al doen door via Facebook of LinkedIn berichten te plaatsen met een link naar je website. Wordt ook gewaardeerd en goed geïndexeerd door Google.

Dit zijn een aantal punten, maar zeker niet alles waarmee je hoger in Google kunt komen. Het zijn heel veel kleine dingen die er voor zorgen dat je hoger in Google komt.

Deze onderwerpen komen voor op deze pagina

Google Optimalisatie
Chat openen
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?