Het melden waard 4 mei 2016

hosting / domeinnaamregistratie


Websites worden pas toegankelijk op internet als ze ergens zijn opgeslagen. Vergelijk het bijvoorbeeld met een bestand op uw eigen computer. Als u een bestand opslaat op uw computer kunt u dit later nog eens nalezen, want dit bestand staat op uw computer en neemt een stukje ruimte in beslag. Met een website werkt het precies hetzelfde. Alleen wordt een site veelal niet opgeslagen op uw eigen computer, maar op de computer van een hierin gespecialiseerd bedrijf dat webruimte aanbiedt. Zo’n (hele grote) computer noemen we veelal een server.

Hosting is dus ruimte op een server die je huurt om je website online te kunnen houden. De ruimte die een website op een server in gebruik neemt wordt uitgedrukt in MB. De naam hosting komt voort uit het engelse woord host (gastheer).

Domeinnaamregistratie is zoals de naam het eigenlijk al aangeeft,  het registreren van een eigen uniek domeinnaam waaraan bijvoorbeeld een website gekoppeld kan worden . Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld www.mijnbedrijfsnaam.nl. In dit geval is het een .nl extensie, maar  er zijn meer extensies. Bekenden zijn   .com| .nu| of .info. Voor het registreren van je domeinnaam betaal je jaarlijks een bedrag, dat zijn de kosten die je betaalt voor het vastleggen van je unieke domeinnaam. In Nederland beheert de SIDN de .nl extensie. Elk .nl domeinnaam wordt via de SIDN “vrijgegeven” en hier betaal je jaarlijks registratiekosten over.

 

Chat openen
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?