Het melden waard 21 juli 2021

Katrien’s rode ovenwanten.


“Ik heb niks met internet, ik word wel gevonden als ze mij nodig hebben.”

Dat klopt, want je bedrijf heet Katrien’s ovenwanten en je website naam is Katriens–ovenwanten.nl. Het zou wel heel gek zijn als je niet wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google als men zoekt op : Katriens ovenwanten.

Maar wat als iemand die Katrien niet kent van Katriens ovenwanten, maar wel op zoek is naar ovenwanten, want jij hebt misschien niks met internet, maar je klanten wel. Dus die pakt Google erbij.

Dan gaat het denk ik een beetje als volgt:

Iemand is op zoek naar goede ovenwanten, het liefst rood, want dat is een mooie kleur. De zoekopdracht zal iets zijn van: “rode ovenwanten kopen.” Precies die ovenwanten die Katrien in de aanbieding heeft.

Maar helaas, Katrien (die niks met internet heeft) haar website verschijnt niet op de eerste en ook niet eens op de tweede pagina van Google met deze zoekopdracht. Ondanks dat zij de beste en voordeligste (rode)ovenwanten te koop heeft komt ze niet bij Google naar voren.

Haar concurrent die 65 kilometer verderop zit en wel het nut inziet van internet, heeft wel de rode ovenwanten op haar geoptimaliseerde website staan. Deze komen direct naar voren in de zoekresultaten van Google bij de bovenstaande zoekopdracht. Als je erop klikt kun je ze direct bestellen, betalen en heb je ze morgen in huis. Wat denk je?

Kom op Katrien, er is werk aan je (online) winkel. Bel die gasten van Ids internet

Chat openen
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?