Het melden waard 6 september 2019

Kijk uit voor valse domeinnaam registraties


Tsja daar is er weer zo één. Een bedrijf wat zich voordoet als of zij domeinnamen van jou in beheer hebben en je hier dan uiteraard een factuur van sturen.  Let op mensen dit zijn weer volledige oplichtingspraktijken om op een slinkse wijze ondernemers geld uit hun zak te troggelen. Een domeinnaam registratie van overigens bijna 200 ,- per jaar!!

Je ziet het direct, er staat nergens om wat voor domein het gaat, het is op de volledige factuur niet terug te vinden. Waar staat jouw bedrijfsnaam? En wat direct opvalt is het bankrekeningnummer wat begint met ES. Is dat niet Spanje?

Een postbusnummer in Amsterdam waarbij de postcode start met 0091? Emma de Vries is overigens wel een bestaande Nederlandse naam.

En dan helemaal onderin om zichzelf in te dekken waarschijnlijk (de kleine lettertjes) het is een aanbieding om de .co of de .me extensie te koppelen aan je domeinnaam.

Een .co of een .em. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van deze extensie gehoord.

Betaling van deze factuur (dus als je toch iets te snel wilt), wordt gezien als opdrachtbevestiging. Ja ja het staat er echt. Mensen trap er niet in. Het is allemaal overduidelijk, maar we wilden iedereen toch nog even op de hoogte brengen en waarschuwen voor dit soort praktijken.

John Weening
Ids internet
Hét internetbureau in Leeuwarden

Chat openen
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?