Het melden waard 22 juni 2023

PHP 7.4 en 8.0 naar 8.1 + 8.2


PHP 7.4 + 8.0 verdwijnen; 8.1 + 8.2 blijven over

Omdat PHP versie 7.4 niet meer wordt ondersteund en verouderd is, wordt deze versie verwijderd op onze servers. Later dit jaar stopt ook de ondersteuning op PHP 8.0, dus ook deze versie zal worden verwijderd. Aan het einde van het jaar kan alleen nog PHP versies 8.1 en 8.2 op onze servers gebruikt worden.

Waarom?

De PHP organisatie brengt regelmatig nieuwe PHP versies uit. In elke nieuwe versie zijn veiligheidslekken gedicht, nieuwe functies toegevoegd, en is de snelheid verbeterd. De ondersteuning voor PHP versie 7.4 is inmiddels afgelopen, en die voor PHP 8.0 stopt later dit jaar. Dit betekent dat veiligheidslekken niet meer worden gedicht. Om te voorkomen dat u het gevaar loopt dat uw website wordt gehackt, is het noodzakelijk dat er wordt overgestapt naar een nieuwere versie. Dit doen we ook met uw website.

Alle websites die wij in beheer hebben worden overgezet naar PHP 8.1, dit is een hele klus, maar we moeten dit wel doen om de veiligheid van de websites te kunnen blijven waarborgen. Als uw website bij ons in beheer is, wordt deze door ons omgezet wordt naar PHP8.1. Daarna zullen we uw website volledig testen en kijken of alles werkt zoals het hoort. Bugs worden door ons hersteld en plug ins die niet compatibel zijn zullen worden aangepast of vervangen.

Uw website kan hierna weer een mooie periode mee en voldoet aan de PHP 8.1 veiligheidseisen

Deze onderwerpen komen voor op deze pagina

PHP PHP7.4 PHP8.1 website-laten-maken-in-leeuwarden
Chat openen
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?