Het melden waard 5 november 2020

Waarom is het belangrijk dat je website geschikt is voor een smartphone


De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken, we doen er bijna alles mee, zo ook websites en webshops bezoeken. Hier is nog niet iedere website eigenaar zich van bewust, maar gelukkig gelijk ook heel veel wel.

Is een responsive website, (zo wordt een website genoemd die goed geschikt is voor smartphone en tablet) echt zo belangrijk?
Ja voor zowel je bezoekers als Google.

Uit onderzoek blijkt dat 80 % van alle websites tegenwoordig via een smartphone bekeken en opgezocht worden. Is je website niet geschikt voor een smartphone, dan ben je deze bezoeker hoogstwaarschijnlijk erg snel kwijt

Daarnaast straalt een website, die niet geschikt is voor een smartphone of tablet niet echt professionaliteit uit, het komt ietwat ouderwets over. Zo wil je als bedrijf natuurlijk niet te boek staan bij je potentiële klanten.
Grote kans dat je websitebezoeker naar de responsive website van je concurrent gaat, waar hij of zij wel gemakkelijk datgene kan vinden via zijn smartphone.

Dan nog het feit, dat een website die goed wordt weergegeven op smartphones en tablets, door google wordt beloond. Dus een betere indexering. Misschien te simpel, maar een Jip en Janneke rekensom die je zou kunnen loslaten is:

Met een responsive website blijft 80 % wel op je website en daar komt nog eens de verbeterde indexering van Google overheen.  Dus een responsive website heb je als bedrijf  tegenwoordig gewoon 100% nodig.

Chat openen
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?