Het melden waard 19 oktober 2018

Waarom een responsive website belangrijk is


Responsive

Een aantal jaren geleden had niemand er van gehoord, responsive. Tegenwoordig is het in de webdesign wereld niet meer weg te denken en moet alles responsive zijn. Voor diegenen die nog niet weten wat ik bedoel met responsive: dit zijn websites die ook op smartphones en tablets goed worden weergegeven.

Dat lijkt nu heel vanzelfsprekend, maar websites die een vijftal jaren geleden zijn gebouwd, schalen echt nog niet mee op je smartphone. Je kent ze wel, je moet heen en weer bewegen op je kleine schermpje om de juiste informatie te vinden. Te klein en erg onoverzichtelijk, het is een website zoals die ook op je laptop wordt weergegeven maar dan in het klein. Je denkt, bekijk het maar en pakt de volgende website die je tegen komt op Google (die wel goed wordt weergegeven). Zo gaat het in de praktijk echt, u doet het waarschijnlijk zelf ook.

Het is voor een bedrijf, instelling of organisatie van groot belang dat de website óók goed wordt weergegeven op deze apparaten. Tachtig procent van de Nederlandse bevolking gebruikt zijn of haar smartphone/tablet om websites te checken. Bedenk eens wat een grote groep mensen dat is die je (niet goed) bereikt als je website niet responsive is.

Nog een heel belangrijk ding en zeker het melden waard: Google!
Google beloont websites die responsive zijn, dus goed worden weergegeven op Smartphones en Tablets. Dit hebben ze zelf ook heel duidelijk aangegeven. Met andere woorden, mocht je website niet goed worden weergegeven op Smartphone of Tablet, dan zal je website geleidelijk dalen in de zoekresultaten van Google, dat wil natuurlijk niemand.

Concreet, investeer in je website, maak hem vriendelijk voor je bezoekers en Google. De investering die je doet verdient zich snel terug.

John Weening

Chat openen
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?