Het melden waard 18 oktober 2018

Google chrome waarschuwt


 

Webbrowser Google Chrome waarschuwt voor de onveilige verbinding websites.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Google pakt nu echt door. Websites die geen gebruik maken van een SSL certificaat (beveiligde laag tussen een server en een internet browser, waardoor gegevens beveiligd worden) zullen steeds vaker door Google worden aangemerkt als onveilige website. Bij het bezoeken van uw website zal uw bezoeker een waarschuwing in beeld verschijnen. Een scherm met een rood waarschuwingsbord beschrijft dat de pagina’s in kwestie onveilig zijn en dat ze mogelijk je data proberen te stelen.
Dat wil je echt niet.

De macht van Google is groot, want onlangs werd Symantec door Google betrapt op het aanmaken van nep certificaten. Google besloot daardoor het vertrouwen in Symantec op te zeggen en hierdoor werden veel websites die dachten een SSL te hebben alsnog aangeduid als onveilig. Door een certificaat bij een andere partij dan Symantec af te nemen konden deze websites weer als veilig worden aangeduid.

Ga niet voor de goedkoopste of eventueel een gratis SSL, want Google komt er uiteindelijk echt wel achter.

Het is echt van groot belang dat je als website beheerder een SSL- certificaat aan je website gaat koppelen, want je verliest echt heel veel bezoekers als die de melding krijgen op het moment dat ze je website bezoeken. “Deze pagina probeert mogelijk je data te stelen”

Neemt contact op met je (hosting) provider om zo’n certificaat aan te schaffen, want die investering verdient zich dubbel en dwars terug.

Chat openen
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?