Het melden waard 31 januari 2019

Werken in de Cloud, iets voor jou?


Je hebt er vast wel eens over gehoord “werken in de Cloud”.  Maar wat is dat precies en hoe werkt het eigenlijk? En is het misschien iets voor jou?Werken in de Cloud betekent simpelweg: het opslaan en opvragen van je bestanden op een andere plek dan uw eigen locatie. Omdat deze opslagplek voor je zelf veelal onzichtbaar en onbekend is, wordt de term Cloud (wolk) hier vaak voor gebruikt.

Vaak krijgen we de vraag is het wel veilig werken in de cloud?

Veel mensen zitten nog vast aan een traditie dat de data die zij hebben op een eigen harde schijf moet staan. Dit was ook vaak de enige optie. Maar met de komst van breedband internet is het opslaan van grote hoeveelheden data online ineens prima. Je opgeslagen data is veelal beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord en bijna altijd met encryptie opgeslagen over meerdere servers. Dat betekent dus dat de aanbieder van de data ook niet mee kan kijken als hij de juiste ‘sleutel’ niet heeft.

Groot voordeel is dat je met elk device, je Smartphone, Laptop, Pc of Tablet toegang hebt tot je Cloud omgeving. Omdat je data veelal over meerdere servers verdeeld staat is dit ook veiliger voor eventuele storingen. Bij brand, inbraak, storing of andere calamiteiten, zou je zo je bestanden kwijt kunnen raken. Maar in de Cloud is je data veilig online opgeslagen. Mailen je bestanden of offertes inzien als je bijvoorbeeld bij je klant zit of op vakantie bent?  Via de Cloud kun je overal bij.

Wil je weten of werken in de Cloud iets is voor jou. We adviseren je graag en dat kost je niks.

Deze onderwerpen komen voor op deze pagina

Optimalisatie website
Chat openen
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?